Ekerö kyrka

ekerö kyrka

EKERÖ KYRKA. Inne i kyrkan finns en gravsten från talet som berättar om Ingeborg. Det märkliga med den är att den är skriven på latin med runskrift. Ingeborg som stenen talar om levde på talet och man tror att kyrkan uppfördes på hennes initiativ. Likaså tror man att hon var mor till Jon Jarls hustru som det. En helt ny serie för dig som vill upptäcka Ekerö kyrkas nya stämmiga orgel. Detta är Paschen Kiel Orgelbaus första orgel i Sverige! Orgelmingel med cider och snacks efter varje ORGELfokus-tillfälle! Välkommen! Söndag 22 oktober kl Högmässa med orgelinvigning. Martin Blomquist och Kerstin. Adress: Ekerö kyrkväg 5, 52 Ekerö. Öppet: Måndag-fredag (dock ej /) Gudstjänster: Vanligen söndagar Sittplatser: Hitta hit kommunalt: Från Brommaplan ta buss till hållplats Ekerö centrum byt till mot Kaggeholm till hållplats Ekerö kyrka, alternativt buss. Området var kungsgård under Birkatiden och in på medeltiden. Den äldsta föremålet är dopfunten från talet. Munsö kyrka idol strejk juni Söndagar öppet vid gudstjänst. Läs mer om cookies. Verksamhetsberättelse Ekerö pastorat 50 möten! ekerö kyrka

Ekerö kyrka - Zlatans

Faktabroschyr om Ekerö kyrka pdf Ekerö kyrka kyrkobeskrivning. Utanför kyrkan står flera runstenar. Likaså tror man att hon var mor till Jon Jarls hustru som det berättas om i Erikskrönikan. Ekerö kyrkväg 5,  52 Ekerö. Det märkliga med den är att den är skriven på latin med runskrift. Adelsö askgravlund Anläggs november-december Ett antal restaureringar och tillbyggnader har skett genom åren och dagens kyrka är betydligt större än den ursprungliga.

Ekerö kyrka - nya

Församlingsrådet arbetar med gudstjänst- och verksamhetslivet i församlingen. Ekerö kyrka i januari Sedan har församlingen ett eget församlingsråd. Ekebyhovskyrkan Den familjenära kyrkan mitt i byn. Det äldsta föremålet är dopfunten från talet. Många personer med anknytning till Drottningholms slott ligger begravda här.

Ekerö kyrka Video

Frispel, 21 july 2011, Ekerö Kyrka, Sweden

0 kommentarer