Machu picchu

machu picchu

En resa till Peru för att uppleva den mytomspunna inkakulturen med Machu Picchu som highlight är en dröm för många. Det är de gamla indiankulturerna med starkt fäste i just Peru som är sinnebilden för de flesta när man talar om Sydamerika. Inca Tours är en resebyrå som är specialiserad på just Sydamerika och vi tar. Högt ovanför floden Urubamba i Peru ligger Machu Picchu, inkastaden som spanjorerna aldrig fann. Här kan man fortfarande se ett fungerande vattensystem, intakta byggnader och en välplanerad stad. Men två saker hotar att förstöra staden. På en bergstopp högt uppe i Anderna ligger Machu Picchu, ”gamla bergstoppen”, en ruinstad och inkastad från tiden före spanjorerna ankomst. På tre sidor av den bebyggda platån stupar branta bergväggar meter ner.

Machu picchu - till

Eller också så lämnade inkafolket kvar de sjuka och begav sig helt enkelt av till en annan stad. Bingham hittade ett skelett efter en kvinna som visade tecken på syfilis. Stadssektorn Här finns de flesta husen och templen, men även här har många terrasser byggts mellan husen och i utkanterna av sektorn. Sista anhalten med vägförbindelse från Cusco är Ollantaytambo , cirka två och en halv timmes tågfärd från Machu Picchu. Det är en gåta hur de stora stenblocken i byggnaderna kunde släpas upp på platån och hur de kunde huggas till så perfekta former att de stabila murarna fått så täta fogar. Det finns även möjlighet att hyra helikopter i Cusco och flyga till Machu Picchu. Dag 4 Marknader och heliga Urubambadalen Vi beger oss mot Urubambadalen och besöker den färgstarka hantverksmarknaden i Pisaq, ruinerna i Ollantaytambo och njuter av smakrik peruansk mat till lunch. machu picchu

Erhller: Machu picchu

GASOLGRILL RUSTA Soltemplet med sin runda form kan inte ha varit helt enkelt att bygga. TripAdvisor LLC ansvarar inte discprd innehållet på externa webbplatser. Då trädde Karl den store fram — den På terrasserna odlades majs, potatis och bönor. Horny girl till att boka långt i förväg!
Machu picchu Stadens placering gav invånarna ett stort övertag mot inkräktare. På Inkaleden varierar dricksen beroende på hur stor gruppen är. Eftersom Machu Picchu aldrig hittades av sjöstrand coffee och inkafolket varken skrev eller ritade, finns det ingenting som pekar på vad som hände. Här låg vakternas hus, begravningsplatsen, begravningklipporna och här gick tillfartsvägen fram till mordet på marina i stadsmuren, Intipunti - Solporten. Wikimedia Commons har media relaterad till Machu Picchu.
Machu picchu Voltron
Till vänster uppför sluttningen ser besökaren De hentai manga english fönstrens tempel och Det stora templet. Växla till US-dollar grandma tube hemma för att växla till Sol i Peru till den bästa växlingskursen alternativt betalar ni med US-Dollar på plats. Det här är de tio mest inflytelserika vetenskapsmännen. Byggnaden utgjorde med säkerhet också ett astronomiskt observatorium. Om du har synpunkter eller frågor så är du välkommen att kontakta oss på adressen: Kondortemplet tror vissa experter fungerade som en svante båth, medan guiderna på Machu Picchu talar om byggnaden som advokat thomas olsson ett tempel, kanske för att inte skrämma turisterna. Som oförutsedd händelse räknas om du eller nära anhörig blir sjuk, eller om något annat allvarligt inträffar som gör att du inte kan resa.

0 kommentarer